Wie wij zijn

TG Proest

TG Proest bestaat uit de uitvoerend theatermakers Lotte Middendorp en Noah Blindenburg. Met scherpe teksten, pakkende beelden en beweging ondersteund door veelal eigen muziek, weten zij hedendaagse thema’s en taboes die veel jongeren bezig houden op een frisse humoristische manier aan te kaarten. Zij maken in hun voorstellingen datgeen bespreekbaar waar door jongeren liever niet over gesproken wordt.

Lotte

Lotte heeft een groot deel van haar jeugd doorgebracht op een jeugdtheaterschool waar ze in aanraking kwam met de theaterwereld. Hierdoor wist ze: dit ga ik later doen. Zo gezegd zo gedaan.

Sinds 2009 is ze werkzaam als actrice, danseres en theatermaakster.

Lotte heeft gestudeerd aan de theaterschool in Rotterdam en daarna aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na deze opleidingen is ze naar Amsterdam verhuisd om daar als actrice aan de slag te gaan bij Theater de Toverknol. Daarnaast speelde ze in de familievoorstelling ‘De bende van de Korenwolf’ en heeft ze als stemactrice meegewerkt aan de serie ‘de Sprookjesboom’.

Ook is ze actief als salsa docente en geeft ze dramalessen en workshops aan jeugd en volwassenen.

Hoe leuk ze het werk als actrice ook vond; ze wilde meer. Ze wilde zelf theater maken. In samenwerking met impresariaat Buro Bannink heeft ze haar eerste solovoorstellingen gemaakt. Na de solovoorstellingen vond ze het tijd voor haar eigen theatergroep bij Buro Bannink: tg Koek & Ui. De voorstelling ‘Van mij!’ was het gevolg. In 2016 schreef Lotte de voorstelling ‘OF DIT’ voor het Amsterdam Fringe Festival. Met deze voorstelling wonnen ze de publieksprijs.

Nu heeft ze samen met Noah Blindenburg de theatergroep tg Proest opgezet. Met hun eerste voorstelling ‘Gewoon, ik’ als debuut.

Noah

Noah is geboren en getogen in Eindhoven. Al op jonge leeftijd was zij met van alles bezig wat met dans, muziek en theater te maken had. Haar keuze om naar Amsterdam te verhuizen en van theater haar vak te maken kwam dan ook niet als een verrassing.

Noah was ze te zien in verschillende professionele theatervoorstellingen. Onder andere in Amandla! Mandela in de rol van Zindzi Mandela, in Alba’s Bacchanten van Alba Theaterhuis, De Koningin van Paramaribo naar het boek van Clark Accord en als Johnna in Augustus: Oklahoma door de Utrechtse Spelen.

Noah kreeg in het seizoen 2010-2011 de kans om mee te spelen in de voorstellingen van Kindertheater De Toverknol en De Sprookjesboom in de Efteling. Door deze ervaring ontdekte zij twee nieuwe liefdes: Kindertheater en poppenspel.

In 2012 was Noah een van de koorleden in de voorstelling Tambu, A Freedom song van Het Volksoperahuis. Het jaar 2012 sloot Noah af met haar Theatraal Concert Invented Identity.

Begin 2013 ging Noah de uitdaging aan om op Curaçao een ‘one woman show’ te spelen, de kindervoorstellingen Peter Pan, De Gelaarsde Kat (Drazans) en de voorstelling ‘ARTE’ (Theatro Luna Blou) te regisseren.
Weer terug in Nederland was Noah te zien op het Fringe Festival met het vervolg van Invented Identity en in de reprise van Tambu, A Freedom song van Het Volksoperahuis.

In het theaterseizoen 2018/2019 was Noah te zien als Philomena in Decemberdagen van Via Rudolphi, als Nerita in Celia en als Coretta Scot King in de familievoorstelling Martin Luther King van Urban Myth (winnaar Gouden Krekel 2019)